Zonder mobieltje

telefoon-medium

We stonden pas een paar dagen op onze natuurcamping in Zwitserland toen m’n mobieltje van het ene op het andere moment dienst weigerde. Het toetsenbord deed het niet meer.

Mobieltje uit- en aangezet, maar invoeren van de pincode kon niet, want het toetsenbord werkte niet. Batterij eruit, batterij er weer in. Batterij én sim eruit, sim en batterij er weer in. Frontje eraf gewrikt, nagekeken, frontje er weer op. In een internetcafé opgezocht hoe de harde reset voor dit model werkte. Met een toetsenbordcode.

Zoiets roept behoorlijk wat agressie op. Maar wat doe je eraan. Niet meer connected. Niet meer sms’en, geen e-mail, geen internet. Dat was lang geleden. Het leek even heel dringend daar diréct iets aan te doen.

Maar het dichtstbijzijnde Nokia service point was in Genève, véél te ver weg. Had ik trouwens ook weinig vertrouwen in. Een stad opzoeken om een prepaid mobieltje te kopen voor die paar weken? En dan terug naar het internetcafé om de thuisblijvers het nieuwe nummer door te geven? Leek ook heel onhandig.

Enfin, niks gedaan dus. En het wende snel. Was eigenlijk ook wel rustig. Relaxed. Niet meer connected, het viel best mee. We hadden natuurlijk ook vakantie en per slot van rekening zaten we op een natuurcamping.

Nu is het vier weken laten en ik heb nog steeds geen nieuw mobieltje. Dat komt er natuurlijk wel. Want het is onhandig, zonder mobieltje, maar toch ook niet meer dan dat.

En de telefoon op onze camping? Die zal ongetwijfeld ook een Samsung Galaxy S, Blackberry Bold of iPhone wel overleven. De geluidskwaliteit was verbluffend, net als het gewicht van de hoorn trouwens. De draaischijf was zwaar en maakte dat solide, ratelende geluid. En een gesprek met Nederland kostte drie kwartjes. Leve de vooruitgang!

2 thoughts on “Zonder mobieltje”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s