Over

profiel-medium

Ik ben geboren in Oss in 1967. Na m’n studie sociologie aan de Universiteit Utrecht volgde ik een opleiding aan Schrijversvakschool ’t Colofon in Amsterdam. Daarna ging ik werken, eerst in IT, later in een vakgebied dat beter bij me past, communicatie.

Met dit weblog startte ik in februari 2008. Ik was net begonnen als editor. Het leek me goed overal van te leren, ook van nieuwe media, en hoe kon dat beter dan van binnenuit, door ze te gebruiken. Zo ontstond dit blog.

Terwijl ik m’n draai vond in het communicatievak werden twee van mijn boeken gepubliceerd bij Uitgeverij Gopher in Amsterdam. De roman Brillenjood in 2012, de bundel De Platanen in Aix in 2014. Aan Brillenjood heb ik lang gewerkt, van 2005 tot en met 2012. De verhalen en gedichten van De platanen in Aix gaan nog verder terug, het eerste verhaal zelfs helemaal tot 1987.

Schrijven doe ik naast mijn werk en mijn gezin, want ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Hoewel ik ook zakelijk met tekst bezig ben, is het schrijven van een verhaal, gedicht of roman toch een ander métier. Ik zou maar moeilijk zonder kunnen. De vraag waarom dat zo is, wat schrijven voor mij zinvol maakt, werd gesteld tijdens een interview in 2014 en ik heb toen dit geantwoord:

‘Als je een gesprek met iemand voert, dan kan dat heel mooi zijn, stimulerend. Maar wanneer het voorbij is, dan is het weg. Je hebt alleen herinneringen en die vervagen. Zo werkt de tijd: alles wordt uitgewist. Door te schrijven kun je het bewaren en, groot wonder, terughalen. In feite bewaar je door te schrijven iets van de dingen waar je van houdt.’

Meer informatie
Interview door Carmen Tuma

Advertenties