Boeken

De platanen in Aix (2014)

cover-de-platanen-in-aix-large

Over De platanen in Aix

Sneeuw dwarrelt stil over de akker
De wereld houdt haar adem in.

Niemand anders kan dit voor je doen:
De eerste stap in het maagdelijke leven.

“Ze zijn beeldend en verbeeldend. De verhalen en gedichten die in deze bundel bij elkaar zijn gebracht ontstonden en rijpten in een periode van twintig jaar. Gaandeweg werden ze steeds persoonlijker en veelzeggender met als hoogtepunt het titelverhaal van deze bundel, ‘De platanen in Aix’, waarin een moeilijke levensfase tot een belangrijk inzicht leidt.”

Recensies

De verhalen lijken van ver weg te komen en hebben een tijdloos, bijna sprookjesachtig karakter. (…) Een prikkelend leesavontuur.

Bestellen

ISBN: 9789051798845
Aantal pagina’s: 121
Druk: 1e druk, november 2014
Uitgever: Gopher B.V.
Prijs: € 15,90

Verkrijgbaar via de boekhandel of online via bol.com:

koop-nu


Brillenjood (2012)

cover-brillenjood-large

Over Brillenjood

Ik denk aan de misère die mijn puberteit en adolescentie tot nog toe geweest zijn, zonder dat ik precies kan benoemen waarin hem dat dan gezeten heeft. Ja, toch wel, in eenzaamheid. Het is niet de schuld van mijn ouders, mijn leraren, mijn vrienden. Ik had mijn zorgelijkheid, angst misschien, de angst iets te beginnen, iets te laten gebeuren. En alleen omdat ik Deborah ontmoet heb, die avond dat het zo sneeuwde, misschien zelfs alleen omdat zij mij bij het afscheid zo stevig omhelsd heeft, alsof zij van mij hield, zit ik nu hier, in het gemeenschapshuis, in een kibboets in Israël.

“Wanneer Larza op een gure dag het Joodse meisje Deborah leert kennen, besluit hij naar Israël te vertrekken om daar te gaan leven in een kibboets. Hier wordt zijn verlangen om Joods te worden aangewakkerd. Tegen de achtergrond van dit land wordt de lezer meegenomen op een zoektocht naar een eigen identiteit.”

Recensies

Laat je niet misleiden door de te harde titel, het is een zacht boek dat je raakt.

Weet vooral de sfeer onder de vrijwilligers in de kibbutz goed te treffen.

Bestellen

ISBN: 9789051797978
Aantal pagina’s: 136
Druk: 1e druk, november 2012
Uitgever: Gopher B.V.
Prijs: € 15,00

Alleen nog te bestellen via de uitgever:

koop-nu