Publicaties

2018

sonnetten-large

Polranny sonnetten

Tijdens een verblijf in Polranny aan de Ierse westkust heb ik drie gedichten geschreven. Ze zijn gepubliceerd op de website van kunstenaarsgroep Polranny Pirates in Achill Sound, County Mayo, Ierland.

Reacties

Prachtige sonnetten. (…) Keem is erg mooi, het raakt je diep. (internet)

Lezen

Klik hier om ze te lezen: Polranny — sonnetten.


2014

cover-de-platanen-in-aix-large

De platanen in Aix

[flaptekst] Ze zijn beeldend en verbeeldend. De verhalen en gedichten die in deze bundel bij elkaar zijn gebracht ontstonden en rijpten in een periode van twintig jaar. Gaandeweg werden ze steeds persoonlijker en veelzeggender met als hoogtepunt het titelverhaal van deze bundel, ‘De platanen in Aix’, waarin een moeilijke levensfase tot een belangrijk inzicht leidt.

Reacties

De schrijver heeft net zo lang met zijn woorden geschoven tot ze precies goed staan en er niets meer veranderd kan worden. Hij heeft als Mondriaan gewikt en gewogen tot het juiste evenwicht ontstond. Het plezier van dit proces straalt af op de lezer. Het boek toont de kracht van de taal om steeds opnieuw vanuit het niets volkomen nieuwe en afwijkende werelden te scheppen. (internet)

Informatie

ISBN: 9789051798845
Aantal pagina’s: 121
Druk: 1e druk, november 2014
Uitgever: Gopher B.V.
Prijs: € 15,90

Te koop via iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen.


2012

cover-brillenjood-large

Brillenjood

[flaptekst] Larza weet niet zo goed wat hij wil met zijn leven. Wanneer hij op een gure dag het Joodse meisje Deborah leert kennen, neemt hij een besluit. Hij vertrekt naar Israël om te gaan leven in een kibboets. Daar wordt een verlangen om Joods te worden verder aangewakkerd. Maar om dit voor elkaar te krijgen zal hij de chassidische rabbi Pinchas moeten overtuigen. Tegen de achtergrond van Israël wordt de lezer meegenomen op een zoektocht naar een eigen identiteit.

Reacties

Weet vooral de sfeer onder de vrijwilligers in de kibbutz goed te treffen. Geschikt voor een jong publiek en zij die ooit zelf als vrijwilliger in een kibbutz werkten. (NBD Biblion)

Wat een heerlijk coming of age verhaal. (…) Laat je niet misleiden door de te harde titel, het is een zacht boek dat je raakt. (internet)

Informatie

ISBN: 9789051797978
Aantal pagina’s: 136
Druk: 1e druk, november 2012
Uitgever: Gopher B.V.
Prijs: € 15,00

Te koop via iedere boekhandel in Nederland en Vlaanderen.

Advertenties